L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

EL PRIORAT HA VISCUT AQUEST CAP DE SETMANA LA PRIMERA TROBADA D'ESCRIPTORS, ORGANITZADA PEL CENTRE QUIM SOLER DEDICAT A LA LITERATURA I EL VI






Diumenge passat va finalitzar la primera trobada d’escriptors al Priorat, batejada amb el nom de Priorat en persona, una proposta original que s’ha desenvolupant des de dijous passat a la comarca veïna sota la idea i l'organització del Centre Quim Soler, dedicat a la literatura i el vi, i que té seu al Molar.
Aquest Centre va convidar sis escriptors d'arreu dels Països Catalans per tal que coneguessin i convivissin durant aquests dies amb les persones, el medi i les vivències de la gent i la terra prioratina, un territori poc present en l'imaginari literari català. Els escriptors convidats i participants van ser Núria Añó, Ignasi Móra, Òscar Palazón, Gemma Sales, Ester Suñé i Albert Villaró.
L'edifici la Pedrera de Capçanes va acollir la taula rodona de cloenda presidida per Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i Adam Manyé, director dels Serveis Territorial de Cultura de la Generalitat al Camp de Tarragona. 
En aquest acte, els sis escriptors convidats van explicar les seves primeres impressions, després de conviure durant aquests dies amb les quatre persones del territori que els van fer de cicerones per cellers, vinyes, bancals d’olivers, masos i camins de Montsant.  Els escriptors, junt amb el jubilat Pere Rofes, la viticultora Sílvia Puig, l'oleicultor Ferran Miró i el pagès i margener Josep Maria Masip, van baixar a les mines de Bellmunt, pujar al coll dels Solans i  també a la Miloquera de Marçà per conèixer de primera mà una realitat i una manera d’entendre la vida i el món des d’aquest territori viscut amb passió.
Els participants, un cop acabades unes jornades plenes d'activitat i d'experiències, s'enduen aquestes vivències als seus propis paisatges per elaborar-les i retornar-les al territori que els ha acollit en forma d'obra literària. Una obra que es pretén que compti amb ingredients individuals i col·lectius i que, com han dit els acompanyants de la comarca, "serà la cara visible d'un marge de pedra seca, que amaga al darrere un munt de pedres que el fan possible. O la llavor d'un arbre que entre tots farem que creixi ufanós."