L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 4 de març del 2010

OBSERVAR EL TEMPS A LA RIBERA D'EBRE



Títol: Observar el temps a la Ribera d’Ebre
Autors: Òscar Saladié, Maria Garcia Figueras
Editorial: Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre
Col·lecció: Daliner, núm. 8
ISBN: 978-84-935564-8-8
PVP: 12 euros
En ple debat mundial sobre el canvi climàtic ens arriba aquest estudi local sobre la història de les estacions meteorològiques a la nostra comarca.
La credibilitat de les dades de variabilitat climàtica es fonamenta en l’ús de dades fiables i homogènies. Per a això, disposar de la història de les estacions meteorològiques és fonamental, i fins no fa gaire, l’estudi del funcionament de les estacions meteorològiques no ha rebut la importància que li correspon.
Aquest treball recopila la història de 23 estacions en 14 dels 17 pobles de la comarca i els resultats obtinguts posen de manifest que a la Ribera d’Ebre, des de molt temps enrere hi ha hagut un gran interès pel clima.
Aquest treball també vol ser un reconeixement a totes aquelles persones que al llarg dels anys han tingut i tenen cura de forma desinteressada de les estacions meteorològiques dels nostres pobles, i han anat recollint sistemàticament els registres de dades climàtiques, especialment pluja i temperatura, fet que ens permet saber-los mitjançant els programes periodístics, espais divulgatius i bases de dades especialitzades més vistos, escoltats i consultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada