L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 15 de setembre del 2010

ATLES DE LA GUERRA CIVIL A CATALUNYA, DE VÍCTOR HURTADO, ANTONI SEGURA I JOAN VILLARROYA

S'ha publicat per primera vegada el gran Atles de la Guerra Civil a Catalunya, una fita en la historiografia del nostre país. Sota la coordinació del Centre d'Estudis Històrics Internacionals (CEHI) - Pavelló de la República,  de la Universitat de Barcelona, i durant més de cinc anys, un equip d'historiadors i cartògrafs ha consultat desenes de biblioteques i arxius, tant nacionals com internacionals, molts de difícil accés, amb un doble objectiu: per una banda, facilitar al lector una millor comprensió del conflicte bèl·lic, i per l'altra, permetre fer-ne una nova lectura des del punt de vista històric, polític i militar. En l'Atles es descriuen els principals episodis de la Guerra Civil, per poder entendre, posteriorment, a fons, els més de quatre-cents mapes en què apareixen poblacions i localitzacions geogràfiques, la disposició de les tropes, el moviment dels fronts, l'avanç i el retrocés dels exèrcits i les columnes, els bombardeigs, la guerra al mar i la guerra aèria, etc. Enriqueixen la lectura del llibre una sèrie de fotografies d'alt valor documental, moltes de les quals són inèdites.
Al llarg de disset capítols i 537 pàgines, el lector pot fer un seguiment exhaustiu del conflicte bèl·lic, en què destaquen els moments clau del cop d'Estat i els antecedents, les conseqüències del 19 de juliol, la guerra de columnes, la campanya de Mallorca i la participació catalana en la defensa de Madrid, l'evolució del front d'Aragó al llarg dels anys, la línia Segre-Noguera, la batalla de l'Ebre, la campanya de Catalunya i els Fets de Maig. En definitiva, la publicació d'aquest Atles ens permet un coneixement més rigorós i profund de la Guerra Civil.

Títol: Atles de la Guerra Civil a Catalunya
Autors: Víctor Hurtado, Antoni Segura i Joan Villarroya
Editorial: Edicions Dau
ISBN: 978-84-936625-2-3
PVP: 79 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada