L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 28 de març del 2012

LICORS TRADICIONALS, AIGUARDENTS I VINS GENEROSOS, PRIORAT, TERRA ALTA, RIBERA D'EBRE



L’elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s’ha anat perdent. Les receptes es transmetien d’una generació a l’altra gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s’han recuperat fórmules de licors d’herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d’ametller o la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa.
També s’han recollit les formes d’elaboració de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a la Ribera d’Ebre, en les quals s’empra l’aiguardent com a aromatitzant.

Títol: Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos, Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre
Autores: Anna Figueras i M. Teresa Castelló
Editorial: Farell
Col·lecció: Rebost i cuina, 6
ISBN: 978-84-92811-36-6
PVP: 17 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada