L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 7 de juliol del 2009

LECTURA D'UN FRAGMENT DE L'OBRA BENISSANET, D'ARTUR BLADÉ I DESUMVILA, PER PART DE L'ESCRIPTOR JESÚS MARIA TIBAU



Avui us presentem la lectura d'un fragment de l'obra Benissanet, d'Artur Bladé i Desumvila, realitzada per l'escriptor Jesús Maria Tibau dins l'acció "Amb veu pròpia" organitzada per lletrA (UOC)i la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, la Diada de Sant Jordi d'enguany.
Benissanet. Els treballs i els dies d’un poble de l’Ebre català és una de les obres més singulars del gran escriptor nascut en aquest poble de la Ribera d'Ebre l'any 1907 i que va morir el 1995 a Barcelona. Aquesta obra va guanyar el Premi de Cultura Catalana de París en els Jocs Florals de 1950. L'Artur Bladé assagista, poeta, periodista i polític va veure publicada aquesta obra durant el seu exili a Mèxic, l'any 1953, país on va reconstruir els records del que en deia la seva terra natal, el món del seu Benissanet rural.
Jesús Maria Tibau és fill de Cornudella de Montsant i tortosí d'adopació com li agrada escriure, i coordinador del Club de Lectura de Tortosa. Reconegut autor dels llibres Tens un racó dalt del món, Postres de músic, El vertigen del trapezista i el darrer A la barana dels teus dits. La seva personalitat, la seva obra, les activitats i jocs literaris els trobareu en el seu particular bloc, que sempre bé val una visita i que teniu en la nostra llista d'enllaços Lletres properes.