L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 18 de setembre del 2013

RESTES I VESTIGIS DE LA GUERRA CIVIL. 17 RUTES PER CATALUNYA, D'ORIOL MIRÓ


Restes i vestigis de la Guerra Civil és una guia que us permetrà conèixer algunes restes significatives que la Guerra Civil espanyola va deixar a les nostres terres. En aquestes 17 rutes, que podreu fer en diversos mitjans, recorrereu Catalunya a través d’aquests vestigis, en diferents estats de conservació i visibilitat, i aconseguireu fer-vos una idea prou clara tant del territori que les acollia com de les seves característiques i necessitats per les quals van ser fetes.
Bona part d'aquestes rutes recorren la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Priorat i les comarques veïnes. Amb la guia de l'autor, podrem veure amb uns altres ulls la ruta de l'ofensiva republicana a l'Ebre de Móra d'Ebre a Vilalba dels Arcs, la reraguarda de la XV Brigada internacional a la serra de Pàndols, la Picossa com a observatori de l'exèrcit republicà, la Fatarella com a darrera resistència a l'Ebre i lloc de comandament del XV Cos d'exèrcit... Podrem visitar la línia de defensa del riu Algars, el Priorat com a seu de preparació de la batalla de l'Ebre, les fortificacions de l'Aldea per a defensar el delta de l'Ebre, la defensa de la costa a l'Ametlla de Mar...
L'autor, Oriol Miró Serra (Barcelona, 1978) ha combinat l’afecció de l’excursionisme amb el de conèixer llocs o esdeveniments històrics. També és part activa de diverses associacions sense ànim de lucre de caire cultural i de recuperació de patrimoni històric. Ha publicat un seguit de rutes culturals a la publicació mensual Delta, de Viladecans i Castelldefels (2007-2011). També va participar activament en l’elaboració del llibre Inventari de les restes arqueològiques i històriques de la plana del Coll de Balaguer (2008).
Títol: Restes i vestigis de la Guerra Civil. 17 rutes per Catalunya
Autor: Oriol Miró
Editorial: Cossetània
Col.lecció: Azimut història, 1
ISBN:978-84-9034-127-8
PVP: 11,70 euros 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada