L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

diumenge, 15 de desembre del 2013

LA DONA PAGESA DE LA GUERRA CIVIL ALS ANYS 60, TERRES DE L'EBRE, DE TERESA CASTELLÓ


Aquest llibre és el resultat de les entrevistes a una trentena de dones pageses de les Terres de l’Ebre. Són testimoni del treball al camp entre la Guerra Civil i els grans canvis dels anys 60, que les obligà a adaptar-se a un nou context que dei- xava enrere unes formes de treballar i de viure.
El relat és directe i fresc. Ens trasllada en aquell moment històric, fent-nos una estampa del seu dia a dia: les tasques casolanes, les feines al camp, la vida familiar, l’oci, els costums i la moralitat de l’època que els va condicionar.

Ens transmet una viva imatge de la dona pagesa que patí els moments més dolorosos de la Guerra Civil, els anys durs de la postguerra durant els quals hagueren de dissenyar insòlites estratègies de supervivència davant la fam i la misèria existent, i els grans canvis dels anys 60. 
Després de la recerca que va desembocar en l'edició de l'exitós llibre Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos, Priorat-Terra Alta-Ribera d'Ebre, fet en col.laboració amb Anna Figueras, ara Teresa Castelló, veïna de la Torre de l'Espanyol, publica el seu darrer treball de recerca sobre els trets fonamentals de la societat agrícola d'aquestes comarques durant els anys centrals del segle passat. 

Títol: La dona pagesa de la Guerra Civil als anys 60. Terres de l'Ebre
Autora: Teresa Castelló Bou
Editorial: Farell
Col.lecció: Cultura Popular, 7
ISBN: 9788492811540
PVP: 17 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada