L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 16 de novembre del 2011

XAVIER GARCIA I LORETO MEIX GUANYEN EL PREMI D'ASSAIG BLADÉ DESUMVILA AMB ESTUDIS SOBRE CARMEL BIARNÉS I SANTIAGO COSTA

El periodista i escriptor Xavier Garcia i la historiadora i professora Loreto Meix han guanyat ex-aequo la XV edició del Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila, convocat anualment pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE).
Xavier Garcia, s’hi presentava amb l’estudi Carmel Biarnés d’Ascó: una aproximació biogràfica i Loreto Meix amb l’obra Santiago Costa, el poeta de la pedra (1895-1984). Tots dos treballs seran publicats pel CERE i s’incorporaran a la col·lecció Daliner. El premi es complementa amb una dotació econòmica de 2.200 euros.
El veredicte es va donar a conèixer dissabte passat, al Casal del Maig de Garcia, on també es va inaugurar l’exposició Aigua, que recull amb textos, imatges i testimonis els usos de l’aigua als pobles de la Ribera.
L'acte va comptar amb una àmplia representació institucional i social de tota la Ribera d'Ebre, i hi va intervindre l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull. També hi van participar l’Orquestra Infantil de l’Escola Municipal de Música de Flix i els Tabalers Infantils de Garcia.
En la trajectòria del Premi Bladé s’han guardonat treballs de diverses temàtiques que han aprofundit en camps com la història (la implantació de l’orde del Temple, la navegació per l’Ebre al segle XVIII, l’associacionisme, el carlisme...), l’etnologia (una anàlisi antropològica de la pagesia asconenca...), la filologia (el parlar de la Ribera d’Ebre o la figura de l’escriptor miravetà Roc Llop), o l’arqueologia, entre d’altres.
El lliurament del Premi ha estat una activitat organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i l’Ajuntament de Garcia, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Flix, la Diputació de Tarragona i l’Institut Ramon Muntaner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada