L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

diumenge, 5 de juliol del 2009

MIQUELETS I SOMETENTS AL FRONT DE L'EBRE DURANT LA GUERRA DE SUCCESSIÓ (1705-1714)


En els anys de la Guerra de Successió, el front de les terres tarragonines, o més concretament, la lluita al voltant del riu Ebre, és un front poc estudiat encara.
En aquest volum, el professor Antonio Espino posa de manifest com la defensa d'aquestes terres va recaure en mans de tropes anomenades irregulars, com ara el sometent, els voluntaris i, sobretot, els miquelets o fusellers de muntanya. En aquesta aportació històrica, l'autor sintetitza l'actuació militar en aquestes comarques durant els deu anys des de 1705 fins a 1714 i, valorant que la història ha centrat el seu estudi en l'objectiu de la Guerra, que era Barcelona, defensa que les tropes que van lluitar en aquestes comarques ebrenques, perfectament poden ser considerades auxiliars de les tropes regulars i que mereixen molta més atenció per part dels historiadors, així com el coneixement i el reconeixement general.
Autor: Antonio Espino
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Col·lecció: Episodis de la història, núm. 352
ISBN:978-84-232-0730-5
PVP: 8 euros