L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 28 de juliol del 2009

GRIMPANT PEL MASSÍS DEL PORT


Malauradament, un incendi ha posat al capdavant dels mitjans de comunicació durant un grapat de dies el Parc Natural dels Ports. El massís del Port és un dels espais més feréstecs dels Països Catalans i tota una aventura per a descobrir. Per aquest motiu, hem recuperat aquest llibre de Joan J. Tiron, que ens aplega 34 itineraris per indrets especials d'aquest territori i que va guanyar el IV Premi Vèrtex convocat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
La major part dels itineraris se situen dintre l'espai del Parc Natural i amb aquesta guia a les mans no podrem parlar únicament d’excursions o escalades, ni de grimpar o rapelar, sinó que en la major part de les rutes haurem d’utilitzar diferents tècniques en funció de l’orografia del terreny. No cal dir que la major part dels recorreguts que es descriuen en la guia els haurem d’afrontar amb la corda a la motxilla, o si més no un cordino d’assegurament.
La distribució dels itineraris s’ha fet seguint una escala de dificultat, ordenats de menor a major complicació. Cada itinerari consta d’un comentari identificatiu, de l’explicació del recorregut, accessos, aproximació i fitxa tècnica, acompanyats, a més, quan és necessari, d’un plànol, croquis, fotografies o detalls del recorregut. A la fitxa tècnica s’indiquen els horaris, desnivells, dificultat, material i altres observacions.