L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dilluns, 9 de novembre del 2009

LA REPRESSIÓ FRANQUISTA EN LA POSTGUERRA. PILATOS, PRESÓ DE TARRAGONA 1939-1941


La presó de Pilats, a Tarragona. és una part trista i macabra de la història del nostre país, que forma part de la història de la Guerra Civil directament lligada a la ferotge repressió que va exercit l'exèrcit vencedor franquista durant els primers anys de postguerra. L'autor, el tortosí Josep Subirats Piñana, hi reviu la seva estada al penitenciari i descriu la vida i la mort a la presó durant la postguerra, així com quins van ser els seus habitants i presoners. L'autor enriqueix aquest document històric amb la documentació obtinguda de la consulta dels sumaríssims dels consells de guerra del franquisme, desclassificats i reprodueix la relació d'executats a Pilats durant aquests anys i el seu municipi de residència o naixement.
Les notes que Josep Subirats va escriure durant la seva estada a Pilats, junt amb les cartes escrites per ell que la seva mare va conservar, han servit per a reconstruir les seves vivències en aquest penitenciari on hi havia presos de diferents tendències i idearis polítics. Aquesta és la vida a Pilats, on, com afirma l'autor, "Totes les acusacions eren acceptades, ningú no comprovava la seva veracitat."
Autor: Josep Subirats Piñana 
Editorial: Fundació Josep Recasens
ISBN: 978-84-932563-8-8
PVP: 20 euros