L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 3 de setembre del 2010

COOPERATIVISTES, ANARQUISTES I CAPELLANS AL PRIORAT (1910-1923), DE PERE AUDÍ I FERRER

Pere Audí, marçanenc i mestre de primària, ha estudiat els anys 1910-1923 al Priorat, quan arriba a la societat ruralitzada l'embat de canvi del segle XX que ja havia començat a viure amb anterioritat la societat catalana urbanitzada a conseqüència de l'onada industrial.
Es tracta d'una època en la qual s'exterioritzen visiblements els forts contrastos socials i en la qual es produeix la lluita per alliberar-se de l'arrelada i sòlida estructura social que oprimia bona part de la societat. És una etapa molt important per a conèixer i entrendre moltes qüestions socials, des de la configuració i l'esclat dels partits polítics al sorgiment dels sindicats de classe i el creixement d'un associacionisme engrescat en molts projectes de millora social.
En aquest volum, fonamentat en molta documentació original atès que hi ha una greu falta d'estudis sobre l'època,  hi trobarem el reflex de l'abast de la profunda crisi social, econòmica i política de l'època a la comarca. Aquesta obra reflecteix fets de conflicte, lluita, violència i odi protagonitzats per polítics, sindicalistes i capellans, unes dures vivències que van contribuir a forjar els líders del posterior període republicà d'una de les comarques que més patirà, anys a venir i en termes relatius, l'esclat de violència del 36.
Aquest treball va guanyar el Premi Jaume Ardèvol i Cabrer dels Jocs Florals de Torroja del Priorat de 2009.

Títol: Cooperativistes, anarquistes i capellans al Priorat (1910-1923)
Autor: Pere Audí i Ferrer
Editorial: Centre Cultural i Recreatiu La Unió de Torroja del Priorat i Arxiu Comarcal del Priorat
ISBN: 978-84-613-6325-4
PVP: 20 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada