L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 13 d’abril del 2011

ASCÓ GAUDEIX DE LA PRESENTACIÓ DE LA NOVEL.LA EL SOMNI DE TÀRRACO


Divendres, el Centre Neuràlgic d'Ascó va acollir la presentació de la darrera novel.la de l'escriptor Xulio Ricardo Trigo, El somni de Tàrraco. L'acte el van protagonitzar el mateix autor i l'actriu i també escriptora Coia Valls, en un acte organitzat per la Llibreria Can Solfa.  
El somni de Tàrraco ens trasllada a la Tàrraco de l'any 27 abans de Crist, quan l'emperador Octavi August decideix instal.lar-s'hi mentre tenia l'exèrcit romà molt ocupat lluitant per a pacificar els pobles del nord d'Ibèria.
Xulio Ricardo Trigo va ressaltar que la novel·la que transcorre a Tàrraco i també a Ausa (l'actual Vic), on hi té un paper destacat el comerç de l'oli i en la narració de la qual hi conflueixen crims, traïcions, amors i revoltes en aquesta Catalunya romana. Coia Valls va fer una acurada presentació literària i estilística de l'obra i també va fer-ne lectura d'alguns fragments davant el públic assistent.
Xulio Ricardo Trigo va fer una exposició audiovisual durant la qual va acostar la Tàrraco ciutat de l'època als lectors actuals tot destacant-ne el llegat arquitectònic que ens ha arribat fins als nostres dies. També va rememorar el procés d'escriptura de la novel.la i les dificultats que havia hagut de superar perquè l'acció es desenvolupa en una època històrica de la societat de la qual se'n tenen pocs coneixements. 

El periodista Jordi Grau va presentar l'autor, que ha exercit de periodista cultural, de traductor, d'artista plàstic, i en la seva llarga carrera literària ha obtingut diversos premis de poesia entre els quals l'Ausiàs March o el Miquel de Palol. Durant l'acte, el mateix Xulio Ricardo Trigo va anunciar que tenia propera la publicació de la traducció al castellà d'aquesta novel.la, i que ja estava treballant en una nova novel.la històrica, ara ambientada en l'època medieval.
Coia Valls, autora de la novel.la La princesa de Jade, guanyadora del premi Nèstor Luján de novel.la històrica, aquesta mateixa setmana passada va presentar la seva nova novel.la juvenil, L'ombra dels Oblidats.

La magnífic i reconegut activitisme literari de Trigo i Valls, que, a més d'escriure les seves obres, mantenen i col·laboren en blocs i xarxes socials a internet, cada setmana protagonitzen i presenten diversos actes literaris arreu del país, va fer exclamar a Jordi Grau que formaven possiblement el duet més singular de la literatura catalana actual.


 

Agraïm la col.laboració fotogràfica de Pepita Guirado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada