L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 22 de març del 2013

ELS TEMPLERS, GUERRERS DE DÉU, ENTRE ORIENT I OCCIDENT, DE JOAN FUGUET I CARME PLAZA



Els templers, guerrers de Déu entre Orient i Occident
Ara que tot just es commemoren 700 anys de la supressió de l’Orde del Temple, dos dels millors coneixedors d’aquest orde, Joan Fuguet i Carme Plaza, acaben de publicar un treball molt valuós per a entendre la importancia històrica d’aquesta organització militar i religiosa que es va implantar i que va marcar durant força anys la història d’Ascó.
El propòsit d’aquest llibre és mostrar l’Orde del Temple en el moment històric en què es va desenvolupar i ens ajuda a comprendre les circumstàncies polítiques, militars, econòmiques, religioses i culturals, i especialment en relació amb la Corona Catalanoaragonesa.
Com prou bé ens parlen les pedres i les parets d’Ascó, de Miravet, de Berrús, i de tants nuclis de població de la Ribera d’Ebre o de la Terra Alta, els templers van deixar importants testimonis documentals i materials. L’estudi dels seus monuments –sobretot les fortaleses, tant a Orient com a Occident, entre les quals Miravet n’és un exponent magnífic- permet aprofundir en el coneixement de la vocació militar dels frares guerrers, i en els vincles entre l’arquitectura, les tècniques de guerra i el poder feudal. I gràcies als inventaris dels seus béns, també en coneixem bé la seva vida quotidiana.
Un treball fonamental per a entendre qui van ser aquests forjadors de la nostra història.

Títol: Els templers, guerrers de Déu
Autors: Joan Fuguet i Carme Plaza
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Col·lecció: Bofarull, 19
ISBN: 978-84-232-0769-5
PVP: 20 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada