L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 28 de setembre del 2012

COMENÇA LA JORNADA CARMEL BIARNÉS DEDICADA A LA PETJADA DELS TEMPLERS A LA RIBERA D'EBRE

 
Avui ha començat a Ascó el programa de les Jornades Europees del Patrimoni i de la IV Jornada d'Estudis Locals Carmel Biarnés, dedicada en aquesta edició a la petjada de l'Orde del Temple a la Ribera d'Ebre. Us reproduïm el programa, molt interessant i que compta amb importants novetats editorials com la reedició del llibre de Carmel Biarnés El meu riu, l'Ebre, que ha anat a càrrec de l'entitat cultural Lo Llaüt.
 
 
DIVENDRES 28 DE SETEMBRE

16.00 Recorregut fluvial amb el llaüt “Lo Roget”. Organitza: Regidoria de Turisme. Jornades Europees del Patrimoni.
20.00 Obertura de l’exposició Esteles funeràries al Pou de la Neu. Organitza: Regidoria de Turisme. Jornades Europees del Patrimoni.
22.00 Projecció de la pel·ícula El codi Da Vinci a la plaça de l’Església. A continuació, cinefòrum.

DISSABTE 29 DE SETEMBRE
SANT MIQUEL, PATRÓ DE L’ORDE DEL TEMPLE
17.00 A la plaça del riu i davant el pou en homenatge a Carmel Biarnés, es llegiran textos de la seva obra escollits per l’amic Jordi Ferrús i Batiste. A continuació, el Quartet de Corda de l’Escola Municipal de Música de Flix, dirigit per Alfons Guiu, interpretarà unes peces musicals.
17.45 A l’antic Hospital, inauguració de l’exposició Testimonis dels ordes del Temple i de l’Hospital a la Ribera d’Ebre. Jornades Europees del Patrimoni.

IV Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés: LA PETJADA DEL TEMPLE A LA RIBERA D’EBRE (Sala d’Actes de l’Ajuntament)
18.15 Inauguració de la jornada a càrrec de l’alcalde d’Ascó, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la presidenta del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i la presidenta de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó.
18.30 Ponència a càrrec del director de l’Arxiu Nacional de Catalunya Josep Maria Sans Travé:
La fi del Temple set-cents anys després
19.15 Pausa-cafè
19.45 Presentació de la reedició del llibre de Carmel Biarnés El meu riu, l’Ebre a càrrec de l’escriptor i crític literari Sam Abrams.
20:30 Lliurament del IV Premi de Periodisme Carmel Biarnés. Amb la col•laboració de la Cadena SER.
20.45 Emissió del documental La petjada del Temple a la comanda templera d’Ascó, elaborat per Vídeo Ascó Televisió
21.00 Cloenda de la IV Jornada Carmel Biarnés

DIUMENGE 30 DE SETEMBRE

11.00 Visita guiada pels carrers del casc antic d’Ascó. Organitza: Regidoria de Turisme. Jornades Europees del Patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada