L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 11 de setembre del 2012

INÈS VIDAL GUANYA PER SEGON COP EL PREMI DE NARRATIVA RIBERA D'EBRE



Inès Vidal Farré ha guanyat el 30è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre amb el treball El metge i un gos d'atura, que editarà Cossetània. L'autora, que ja va guanyar el premi en una edició anterior amb Història del llop, ara ha sorprès amb una novel·la situada al Pirineu lleidatà que tracta l'abús sexual infantil i els efectes de l'abús de poder sobre els més indefensos, que portaran a un final inesperat. Durant l’acte de lliurament del Premi, presidit per l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, el 29 d’agost a Vinebre, també es va presentar l’obra guanyadora en l’anterior edició, La vall de la matança, de Josep Masanés.

Segons les dades facilitades per l'editorial, Inès Vidal va néixer a Barcelona el 1972 i va residir entre Tarragona i el Pirineu lleidatà fins als 17 anys. Duu a terme la seva tasca professional com a arquitecta entre el principat i Eivissa. A més del Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, que s'ha endut en dues edicions, també va guanyar el Premi de Narrativa Ciutat d'Eivissa per l'obra Dels llaços.

El metge i un gos d'atura sorprèn per la senzillesa de les formes, que, juntament amb el ritme narratiu, atorga intensitat a la trama. D'aquesta manera, el to de la narració s'adiu amb l'ambient rural que el lector anirà descobrint, més que per les descripcions de context, per uns personatges fortament marcats pel seu entorn. 

En la presentació de l'obra premiada en l'anterior edició, La vall de la matançaJosep Masanés va parlar sobre els objectius del seu treball, "dignificar la memòria dels nostres avantpassats i fer com ells, sortir endavant a la recerca d'una societat més digna". Sobre la novel·la, l'autor també va destacar que "tracta del darrer any de la guerra civil a Catalunya, surten les pors, les esperances i els anel·ls els personatges en el seu context." Per a ell, aquesta és una obra sobre actituds morals i el seu mateix títol ve motivat per la "vall de matança" que va ser la guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada