L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 11 de setembre del 2012

EL CERE PRESENTA LA DARRERA MISCEL.LÀNIA DEDICADA A ASCÓ



El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) va presentar ahir al vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó la darrera edició de la seva publicació anual Miscel.lània, la número 22, aquest cop dedicada al municipi d'Ascó.
L'acte el van protagonitzar Àngels Pérez i Vicent Casadó, en representació de l'entitat, i Josep Martínez, tinent d'alcalde, en nom de l'Ajuntament.
Aquesta Miscel.lània conté fins a 17 articles dedicats al poble, al municipi, a la història, cultura, entitats i personatges d'Ascó, junt amb una nombrosa sèrie de fotografies que ofereixen imatges actuals i passades d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre.


Aquest treball ofereix una mirada molt valuosa al poble i la gent d'Ascó des de diversos punts de vista. S'hi dediquen treballs i articles al poble i terme municipal, als habitants que tenia l'any 1817, a la repressió eclesiàstica als jocs d'atzar i un cas viscut el sele XVII a Ascó, al sant asconer Pere Sans Màrtir i altres dominics que van evangelitzar a l'extrem Orient entre els egles XVI i XIX, a Carmel Biarnés com a primer historiador dels moriscos a Catalunya. L'associacionisme d'Ascó també té dedicat un altre article, iagual que els antics abocadors de residus de la comarca com el d'Ascó, l'entitat Lo Llaüt, Video Ascó Televisió, el joc del trinquet al poble, la producció aiguardentera, la Setmana Santa asconenca, el ball de Diables d'Ascó, la Festa de Sant Antoni, un recull de contes de tradició oral, els premis Vila d'Ascó i els artistes asconencs del segle XX.  
Han pres part en  l'elaboració dels treballs d'aquest volum de més de 400 pàgines, i  que com és habitual conté també altres treballs d'interès per a la comarca, coneixedors i estudisos de la realitat, la història o la geografia o la cultura asconera com Biel Pubill, Josep Maria Raduà, Josep Serrano, Jordi Ferrús, Lourdes Ambròs, Aina Pubill, Maria Teresa Castelló, Anna Figueras, Núria Grau, Àngels Pérez, Òscar Saladié, Joan Farnós, Ventura Castellvell, Joan-Hilari Muñoz, Montserrat Anguera i Vicent Casadó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada