L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 11 de setembre del 2012

LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS VILA D'ASCÓ




La XXIV edició del Premi de Narrativa Vila d’Ascó l’ha rebut enguany una novel.la històrica.  El flagell del call de Barcelona, obra del doctor en filologia Anglesa Josep Lluís Gonzàlez Medina, de Sabadell, ha estat mereixedora del principal guardó de la nit literària d’Ascó que es va celebrar el dissabte 12 de maig passat. El guanyador d’aquest premi, que l’any vinent celebrarà el 25è aniversari, va rebre un premi de 3600 euros i l’editorial Cossetània en publicarà l’obra.

La novel.la, presentada inicialment amb un altre títol, és ambientada l’any 1348 al call jueu de Barcelona, en plena època del rei Pere III el Cerimoniós, quan el procurador primer i metge del rei ordena tancar els portals del call per impedir que hi entri la pesta negra. Però un cop presa aquesta mesura higiènica, es descobreix que s’hi produeixen diversos assassinats i que l’origen de la mortaldat es troba dins el mateix call, en una novel.la que també té un marcat caràcter psicològic.
L’autor, en el seu parlament, a més d’oferir una pinzellada sobre la novel.la, es va manifestar amb vehemència com un enamorat de la llengua catalana i de la paraula escrita.
L’edició d’enguany del VII Premi de Poesia Joan Perucho el va guanyar Anna Cortils, filòloga barcelonina i professora de català a la universitat de Lisboa. Atès que no va poder assistir a l’acte, el guardó el va recollir el seu company, l’escriptor Sebastià Benassar. El recull de poemes guanyador es titula Entre el desert i el cactus i és un homenatge de l’autora a un amic traspassat, un amic jove amb qui va compartir tantes coses i experiències, i que és reflectida com la seva particular tragèdia a la ciutat de Lisboa, que també esdevé una protagonista literària. El premi Joan Perucho està dotat amb 2400 euros, i l’editorial Meteora en publicarà el llibre.

En el decurs del sopar literari també es van lliurar els Premis de narrativa breu per a joves Sant Jordi en les edats de 14 a 17 anys i de 18 a 21. La nòmina de guanyadors d’aquesta edició és la següent: en la categoria general, Àngela Aubanell va rebre el premi per l’obra Estic sota teu, però tu sota les meves ordres, i Gemma Romeu el va rebre per Un àngel caigut del cel. En la categoria d’autors locals, Ivet Pubill va guanyar amb l’obra ORH+ i Marc Serra amb la narració La misteriosa història de Jan Moller.
Durant el sopar literari, organitzat per l’Ajuntament d’Ascó, també es va procedir al lliurament de les obres guanyadores del XXIV premi de Fotografia vila d’Ascó.
L’acte va ser conduït per la presidenta del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Àngels Pérez i va comptar amb prop de 20 assistents, tant d’Ascó com de la comarca. En el moment dels discursos, l’alcalde Rafael Vidal va garantir la plena continuïtat d’aquests premis malgrat la difícil situació econòmica general que afecta negativament força premis literaris en forma de retallades. La regidora de Cultura, Angelines Gironés, va ressaltar la força, el paper i el ressò que tenen aquests premis per a les manifestacions culturals d’Ascó, de la Ribera d’Ebre i de les Terres de l’Ebre en conjunt, i també es va fer recordar a Antoni Tàpies, recentment traspassat, ja que va ser l’artista autor de l’escultura que es lliura als guanyadors dels premis literaris

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada