L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 31 d’agost del 2013

LA NOVEL·LA D'UNA ÀVIA QUE EXPLICA L'EXPERIÈNCIA DE LA GUERRA A LA SEVA NÉTA A TRAVÉS D'UNA CARTA GUANYA EL PREMI DE NARRATIVA RIBERA D'EBRE




Maria Carme Poblet Casanovas, nascuda a l'Espluga de Francolí i resident a Blanes, ha guanyat el 31è Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre amb el treball 'Pluja sobre terra molla'. L'obra l'editarà Cossetània. Poblet relata l'experiència d'una àvia durant la guerra civil espanyola a través d'una carta a la seva néta, una teràpia per a la protagonista que li serveix per retrobar l'estabilitat emocional que havia perdut des de la infantesa. El lliurament del premi es va celebrar a Vinebre aquest dimecres. L'acte va estar presidit per la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. L'anterior guanyadora del premi literari, Inés Vidal, va presentar la darrera obra premiada, 'El metge i un gos d'atura'.
Maria Carme Poblet és nascuda l'Espluga de Francolí però actualment resideix a Blanes. És administrativa de professió i afeccionada a prendre notes d'allò que succeeix en el seu entorn. 'Pluja sobre terra molla' és la seva primera novel·la. Al treball recull alguns dels fets sobre els quals Poblet es va sentir interessada des de ben jove, com l'Olimpíada popular de Barcelona del 1936, organitzada per denunciar els jocs olímpics a l'Alemanya nazi, o els hospitals militars on els soldats eren cuidats per joves infermeres voluntàries.

'Pluja sobre terra molla' és una novel·la sobre la connexió entre dues generacions, les d'una àvia i una néta que no han tingut la vida fàcil a causa de la guerra i d'altres fets, com la pèrdua de persones estimades, el desengany amorós, o les malalties. El context d'aquesta història és l'Espluga de Francolí, on la protagonista hi té vincles familiars, hi retrobarà l'amor i començarà a espantar els fantasmes del passat.
Poblet ja està treballant en el seu segon treball, ambientat entre el 1917 i el 1971 i amb una forta base històrica centrada en les guerres d'aquest període.

En l'acte d'entrega del Premi Narrativa de la Ribera d'Ebre d'aquest dimecres a Vinebre es va presentar l'obra premiada en l'anterior edició, 'El metge i un gos d'atura', una novel·la d'estil directe i tallant, amb personatges complexos inserits en el context dels Pirineus de Lleida. L'obra d'Inès Vidal gira entorn el món dels infants i dels contes que contrasta amb una realitat sovint cruel amb els més febles. (ACN)

2 comentaris:

  1. Voldré saber quan sortirà aquest llibre, Crec que ha de ser molt interessant.
    Marianne

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincidim plenament que ha de ser molt interessant i ja tenim ganes de llegir-lo, però haurem d'esperar a fer-ho a l'any nou. La dinàmica sempre és la mateixa: es guardona el premi d'aquest any i es publica l'any vinent.
      Aquest mes d'agost s'ha editat el premi guanyador de l'edició de l'any passat, El metge i un gos d'atura, d'Inès Vidal. Per sucar-hi pa!

      Elimina