L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 29 d’abril del 2009

BLAT, METALL I CABDILLS. CATALUNYA DEL NEOLÍTIC A LA IBERITZACIÓ


Aquest llibre condensa 50 anys de recerques arqueològiques al nostre país amb la voluntat de mostrar una plena visió del territori que avui és Catalunya entre les etapes del Neolític fins al naixement dels estats ibèrics arcaics. És un llibre de prehistòria on es condensen els prototipus de la cultura material dels pobles prehistòrics que van habitar Catalunya i també és un llibre d'història que avança des de l'inici de l'agricultura fins a l'establiment de les societats jerarquitzades que van donar pas al món iber.
Aquest volum, amb fotomuntatges i reconstruccions que mostren com podien ser alguns jaciments a la seva època, tracta de la transformació dels paisatges, dels primers sistemes agropecuaris, el naixement dels cabdillatges, les primeres formes de l'art, les primeres cosmologies religioses...
En aquesta valuosa voluntat divulgativa, coneixerem, entre molts altres, la importància i reconstruccions de nombrosos jaciments d'aquestes comarques, des dels assentaments del barranc de Gàfols a Ginestar (Ribera d'Ebre); el barranc d'en Fabra, Amposta (Montsià); o Aldovesta, Benifallet (Baix Ebre);el turó del Calvari de Vilalba dels Arcs (Terra Alta) fins al Puig-Roig del Roget, del Masroig (Priorat) o la Mussara (Baix Camp).

Autors: Josep Bosch, Joan Santacana
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Col·lecció: Obra vària, 18
ISBN: 978-84-232-0729-9
PVP: 35 euros