L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 23 d’abril del 2009

LA FI DELS TEMPLERS CATALANS


La fi dels templers catalans analitza els motius que abocaren a la detenció dels frares del Temple arreu de l’Europa cristiana (1307) i a iniciar en contra d’ells un llarg procés que acabaria amb la supressió de l’ordre del papa Climent V durant la celebració del concili de Viena del Delfinat el 1312.
El llibre recull les diverses etapes d’aquest procés arreu del país, des de la resistència dels templers a lliurar-se als oficials de Jaume II de Catalunya, passant pel setge i capitulació dels castells on s’havien fet forts i pels interrogatoris als quals foren sotmesos, fins a arribar a la declaració d’innocència dels frares catalans decretada al concili provincial de Tarragona la tardor de 1312. S’exposen, així mateix, les negociacions dutes a terme pels ambaixadors del rei català a Viena durant la celebració del concili amb les quals, malgrat l’assignació general dels béns dels templers a l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem, aconseguiren la creació del nou ordre de Montesa al País Valencià.
Josep Maria Sans i Travé és l'erudit i gran autoritat catalana sobre aquest orde politicoreligiós, que va deixar una gran petjada en aquestes terres de l'Ebre català de Riba-roja, Ascó, Miravet, Horta, Tortosa...
Autor: Josep Maria Sans i Travé
Editorial: Pagès Editors
Col·lecc
ió: Ordes Militars
ISBN:978-84-9779-633-0
PVP: 29 euros