L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dilluns, 6 d’abril del 2009

L'OMNIBUS DE LA MORT: PARADA FALSET

L’òmnibus de la mort és una road movie de terror, un llibre de periodisme històric que descobreix un dels moments més foscos de la nostra història. El periodista de Falset, Toni Orensanz, després d’anys d’investigació i recerca sobre persones i documents per aquestes comarques, dóna veu a una tragèdia silenciada i mai historiada encara.
El 13 de setembre de 1936 va arribar a Falset un autobus de color negre amb unes calaveres pintades. Davant l’estupefacció de tot el poble, en van baixar una quarantena d’homes mal afaitats i armats fins a les dents. L’endemà van sortir al balcó de l’Ajuntament per anunciar la mort de vint-i-set veïns en nom de la Revolució.
L’òmnibus de la mort és la història d’un crim que amaga els odis i les revenges d’un poble i que desvela el funcionament i el rastre de sang que el grup armat incontrolat La Brigada de la mort va deixar per Catalunya i Aragó, en la línia de Casp fins al Priorat, en nom d'una neteja de feixistes a l'estiu de 1936, poc després de l'esclat de la Guerra Civil.

Autor: Toni Orensanz
Editorial: Ara Llibres
ISBN: : 978-84-92406-55-5
Col·lecció: 19,95 euros