L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 11 de febrer del 2010

LES GOLFES DEL PAGÈS (DE TIVISSA I LA SEVA MUNTANYA)

 
A Les golfes de pagès els autors narren com es vivia al poble i als masos durant la primera meitat del segle XX. Quan menaven les terres els parcers que podien estalviar poc i es movien en l'autarquia, tot i ajudant-se amb les carboneres, la casa, l'hort i els animals de corral. Els autors han remenat les andrïòmines de les golfes, tot revivint el seu significat, escoltant el seu testimoni callat i rememorant els qui les van utilitzar. Memoràndum que descriu l¡ensenyament, els jocs, les cançons, els àpats, les feines del tros, els oficis, etc. és un costumari que serviria de model per a uns i de record o de referent per als altres. L'obra recull la història d'una societat rural en el seu context, que relata les situacions transmeses via oral.
Títol: Les golfes de pagès (de Tivissa i la seva muntanya)
Autors: Domènec Jardí i Carles Jardí
Editorial: Cossetània
Col·lecció: El Tinter, núm. 94
ISBN: 978-84-9791-494-9
PVP: 14,70 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada