L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 24 de febrer del 2010

QUAN LA MORT VENIA DEL CEL. MEMÒRIA DELS BOMBARDEJOS SOBRE TARRAGONA (1937-1939)

 
El periodista tarragoní Lluís de Salvador i Andrés va fer una apotació molt valuosa a la història de la seva ciutat explicant les seves vivències de la Guerra Civil. Va escriure el seu testimoni de primera mà d’uns fets que van marcar la vida de tota una generació i van canviar el curs de la història.Una primera part d’aquell material aparegué publicada el 2006, amb el títol Tarragona sota les bombes, que hem ressenyat en l'anterior post penjat en aquest bloc. El seu segon mecanoscrit, que ell titula «Memòria relativa als bombardejaments soferts per la població de Tarragona. Període comprès entre els mesos d’abril del 1937 a gener del 1939» és una relació dels bombardejos que patí la ciutat durant el conflicte bèl·lic. No es tracta d'una crònica estadística freda, sinó d'una relació i comentaris que manté un mateix esquema: les dades generals de la incursió, el tipus d'avions, l'hora, la direcció en què volaven, el nombre de bombes llançades, les víctimes ocasionades, els edificis malmesos... amb l'objectiu de recuperar la memòria històrica d'uns fets que havien d'arribar a les generacions futures perquè no es tornessin a repetir, però que realment va acabar sent un banc de proves de la Segona Guerra Mundial.
Títol: Quan la mort venia del cel
Autor: Lluís de Salvador
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Memòria històrica del segle XX, núm. 15
ISBN:978-84-9791-423-9
PVP: 17,80 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada