L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 6 de maig del 2010

EBRENCS DEL SEGLE XIX, A CURA DE NÚRIA GIL

Aquest llibre, Ebrencs del segle XIX, neix a partir del cicle de conferències "Personatges de la història social, política i econòmica del territori ebrenc al segle XIX" organitzades per la Universitat Rovira i Virgili al Campus de les Terres de l’Ebre durant l’any 2007.
Les pàgines d'aquest volum apleguen les visions de 6 personatges destacats de les comarques ebrenques durant la centúria del 1800. Jaume Tió i Noé és vist per Juan Antonio Gonzalez; Joan Abril i Guanyabéns per Jacobo Vidal Franquet; Jules Carvallo és rememorat perr Emeteri Fabregat; Emili Llorente recorda Manuel Porcar i Tió; Josep Bayerri actualitza la figura de Tedoro González i Roc Salvadó Poy tracta Ramon Cabrera mentre que Xavier Ferré Trill completa una visió general de l'època tot difonent el context social i econòmic del territori ebrenc al segle XIX..
Aquesta publicació fa un recull d’aportacions sobre alguns dels personatges i les seves trajectòries, per a la memòria històrica, per al reconeixement i la identitat territorial i per a la posada en valor del patrimoni intel·lectual de les Terres de l’Ebre, al mateix temps que enceta la Sèrie Campus de l'Ebre de la Univeritat Rovira i Virgili.
Títol: Ebrencs del segle XIX
Autors: DDAA, a cura de Núria Gil
Editorial: Universitat Rovira i Virgili
Col·lecció: Sèrie Campus Terres de l'Ebre, núm. 1
ISBN 978-84-8424-155-3
PVP: 17 euros

2 comentaris:

  1. Cal reivindicar les qualitats d'alguns personatges ebrencs, així com les particularitats del territori.
    Fa pocs dies, em comentava l'Anton Monné que dos dels almiralls d'en Jaume I eren d'aquestes terres, un de Gandesa i l'altre de Batea. I això que són terres de secà!

    ResponElimina
  2. Ebrencs del segle XIII... mmmmmmmm, tant de bo poguessin parlar, oi Josep?

    ResponElimina