L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 14 de maig del 2010

EL MAJOR TRESOR, DE JOSEP GIRONÈS DESCARREGA

El Major Tresor és la darrera obra de Josep Gironès, on recupera el seu paisatge natal de la Terra Alta i reviu de forma novel·lada un nou episodi històric del seu poble, la Fatarella. Aquest cop, la base de la novel·la és la reconstrucció de la Capella de la Misericòrdia.
En acabar la guerra, el poble de la Fatarella quedà econòmicament enfonsat i els seus pobladors moralment desfets. Els camps de conreu mostraven signes d’abandonament, les cases del poble havien estat saquejades o bombardejades i moltes famílies vivien amb el dolor d’haver perdut alguna persona estimada.
En un ambient de desolació, fins i tot la recerca de suport espiritual es feia difícil, degut a que l’església i les ermites s’havien quedat sense elements de culte ni imatges. També la Capella estava ensulsiada per les bombes. A desgrat de la situació del moment, el poble de la Fatarella s’imposà la reconstrucció de la Capella i la restauració de la talla de la marededéu.
Amb aquest relat, l’autor intenta donar a conèixer el fervor d’un poble per la seva patrona, a més de les circumstàncies econòmiques, polítiques i religioses que es visqueren després d’una guerra que deixà a la Fatarella senyals inesborrables. Així mateix, aquesta novel·la, que narra les peripècies d’una família local, descriu la riquesa arquitectònica procedent dels cavallers de l’Ordre del Temple que resta a la Terra Alta.
La Fatarella ja ha sigut l'escenari literari preferit en l'obra anterior de Josep Gironès. En destaca l'exitosa novel·la La cabana, centrada en els Fets de la Fatarella del 1937 durant la Guerra Civil ,i guardonada amb el Premi Literari Vila d'Ascó 2007.

Títol: El major tresor
Autor: Josep Gironès Descarrega
Editorial: Escua
ISBN: 978-84-937052-6-8
PVP: 18 euros

2 comentaris:

  1. Aquest bon home dedica el temps a explicar les particularitats històriques i culturals de les nostres terres, quan per triomfar a la literatura cal escriure novel·les de sang i fetge, i ser nòrdic.

    ResponElimina
  2. Em sembla que sang i fetge ja n'hi posa perquè la història ha estat així de dura amb aquestes terres nostres... nòrdic també ho és si mirem que és de terres altes com la Fatarella... i segur que de sorpreses, novetats, misteris i triomfs en té d'amagats per a properes obres amb les quals ja treballa intensament, oi?

    ResponElimina