L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 17 de maig del 2011

EMBARCATS, DE JOAN REBAGLIATO, I TRÀVELING, DE FRANCESC SOLÉ, GUANYEN ELS PREMIS LITERARIS DE NARRATIVA I POESIA VILA D'ASCÓ

Joan Rebagliato i Nadal, de Calella, va guanyar aquest dissabte la XXIII edició del Premi de Narrativa Vila d'Ascó amb l'obra Embarcats. El barceloní Francesc Solé i Campanins, al seu torn, va obtenir la VI edició del Premi de Poesia Joan Perucho amb l'obra Tràveling.

La proclamació d'aquests premis anuals, que editen Cossetània i Meteora, respectivament, es va produir en el marc de l'edició anual del sopar literari d'Ascó, que també va lliurar els premis del XXI Certamen de narrativa breu per a joves Sant Jordi, i del XXIII Concurs de fotografia Vila d'Ascó, i al qual van assistir-hi gairebé 200 persones.


Joan Rebagliato és lingüista terminòleg del TERMCAT i Embarcats és la seva darrera novel.la. Anteriorment, havia publicat el 2005 l'obra Camins en el temps, guanyadora del Premi Joan Castelló del Consell d'Eivissa, i també va guanyar el Premi Jo Escric de Mallorca el 2006 amb a novel·la Amb la pell estripada. Actualment té en procés d'edició una darrera novel·la ambientada en la guerra civil a Calella, que publicarà l'editorial Moll.

Joan Rebagliato va definir Embarcats com una obra coral, amb molts personatges, tots situats a Calella, i que, vinculats els uns amb els altres, reflecteixen un petit món, on es troben, se separen, riuen, ploren, enyoren, estimen... Embarcats forma un recull de contes de to humorístic que tenen com a punt de partida el naufragi d'una barca.


Tràveling és el tercer llibre de poemes del barceloní Francesc Solé i Campanins, i, junt amb els dos anteriors, tanca una trilogia dedicada al món del cinema. El primer va ser Cinema, guardonat amb el Premi Betúlia 2007 de Badalona, i el segon, Videoclub, guanrdonat el 2008 a Montblanc amb el Premi Josep Conangla i Fontanilles. En aquesta tercera obra, cada poema porta el títol d'una pel.lícula. Els poemes són breus i sintètics  i plasmen en llenguatge literari les sensacions i l'essència, molts cops des de la pell dels personatges. El poemari el va escriure entre 2008 i 2009.

Les obres guanyadores del Certamen de narrativa breu per a Joves Sant Jordi 2011 van ser:
Premi General del primer grup: L'anhel desesperat, de Víctor de la Torre Estévez, de Barcelona
Premi d'autor local del primer grup: Quelcom essencial, d'Àngels i Glòria Montaña Faiget, d'Ascó
Premi General del segon grup: L'autèntic viatge, de Cristian Moyano Fernández, de Llinars dels Vallès

Durant l'acte, també es van lliurar els premis del XXIII Concurs de fotografia. Els guanyadors van ser:
1r premi - Blanc i negre: Dia de pesca, d'Alberto Porres Viñes, de Tarragona
Accèssit - Blanc i negre: Vieja - Foto 3, de Caridad Molina, de Villena
Premi autor local - Blanc i negre: Solitud, d'Albert Morales Afonso, d'Ascó
1r premi - Color: Pompa, de Francisco Gisbert, de Villena
Accèssit - Color: Ulls verds, de Miquel Planells, de Banyoles
Premi autor local - Color: El racó amagat de l'Ebre, de José Luis Juan Mesa, d'Ascó.


L'acte va omplir el pavelló poliesportiu i va assistir-hi una notable representació cultural i política de la comarca, com el vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé Biosca, el diputat representant de la Diputació, Joan Manuel Sabanza, diversos alcaldes i alcaldesses, i també el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, CERE, encapçalat per la seva presidenta, Àngels Pérez.

Durant l'acte, la regidora de Cultura Angelines Gironés va destacar que aquesta trobada anual és una nit de compromís amb la nostra cultura. L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, va ressaltar que fa 23 anys que aquests premis posen en valor la cultura i l'entorn, la creació cultural i científica d'Ascó. Francesc Ferré, director dels Serveis Territorials de Cultura de l'Ebre va fer esment especial que al costat dels premis literaris, Ascó compta amb un patrimoni arquitectònic molt important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada