L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 13 de març del 2009

LA PRIMERA DÈCADA DE LLUITA ANTINUCLEAR A CATALUNYA (1970-1980)


Aquest llibre pretén recordar la primera dècada d'implantació nuclear a Catalunya, i els referents d'aquesta etapa històrica són Ascó, Vandellòs i l'Ametlla de Mar. Al cap de gairebé quaranta anys, l'autor revisa i fa una crònica de les situacions viscudes a partir del moment en què es va conèixer a Ascó i a les rodalies agrícoles de l'Ebre, la notícia de l'arribada de l'energia nuclear.
Aquesta implantació nuclear es va produir sobre una societat que desconeixia i no podia ni imaginar-se l'impacte i els efectes socials, econòmics, polítics i culturals que tindria aquesta indústria, des del mateix moment d'aixecar-la i fins ara, sobre les persones i el territori. Aquest volum situa el context de la implantació nuclear a Catalunya, el combat antinuclear i també elabora un diccionari biogràfic de les persones més implicades en la seva resistència.
Aquesta obra ha estat guanyadora del Premi de recerca històrica Jaume Ardèvol i Cabrer dels Jocs Florals de Torroja del Priorat de 2007.

Autor: Xavier Garcia
Editor: Centre Cultura i Recreatiu La Unió de Torroja del Priorat i Arxiu Comarcal del Priorat
Col·lecció: Jaume Ardèvol i Cabrer, 2
ISBN: 978-84-606-4483-5