L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 12 de maig del 2009

AIGUA A GENOLLS. LES DONES DEL DELTA

Rosa Queral, professora de la Universitat Rovira i Virgili, ens presenta aquest llibre fruit d'un estudi de la vida i el treball de les dones al Delta de l'Ebre al llarg de la història.
Aquest volum té una estructura que segueix el ritme del cicles de conreu de l'arròs, ja que aquesta pauta també marca la vida dels habitants, del paisatge i de la societat d'aquest territori colonitzat únic i singular.
L'autora ens ofereix una explicació de la lluita de les dones i dels homes en la conquesta de l'aigua, en la transformació de la terra erma i en la seva conversió en fèrtil terra de conreu, i ens la desgrana aspecte a aspecte, des del vestuari i els problemes de salut fins als treballs complementaris de l'arrossar. Es tracta d'un passat que s'ha viscut fins fa ben poc i que es reconstrueix a partir dels vicències i els testimonis de la gent gran de Deltebre. El llibre també compta amb més de 60 valuoses fotografies que il·lustren tots els aspectes de la vida de les dones en aquest entorn.
Autora: Rosa Queral
Editorial: Escua
ISBN:978-84-935434-3-3
PVP: 24,95 euros