L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 21 de maig del 2009

LLEGENDES DE MOROS I CRISTIANS


Ja que aquest cap de setmana Ascó celebra la segona edició del Mercat Medieval i Fira d'Artesania, la proposta que fem es remunta a aquella època de cruïlla de cultures que li va donar una personalitat pròpia avui encara evident al nostre municipi.
Llegendes de Moros i Cristians pretén recuperar la memòria col·lectiva de la relació entre la societat musulmana i la cristiana i les respectives formes d'entendre la vida. Aquest volum reuneix una part fonamental del llegendari que recull les variables i contradictòries relacions entre els "moros" i "cristians" que van conviure a la nostra terra, que ens pot ajudar a comprendre millor aquella època i cultures. Les seves pàgines acullen la llegenda del salt de la Reina Mora a Siurana (Priorat), la del Crist de Salomó (Tarragonès) , la de Garí de Beseit (Matarranya), els origens de Poblet (Conca de Barberà), les tàvegues de la Suda de Tortosa (Baix Ebre) o el rapte de les donzelles de Bagà, motiu, anys a venir, d'agermanament posterior entre aquest municipi i Vila-seca (Tarragonès), entre moltes altres llegendes d'arreu de la geografia de Catalunya.
El llibre també conté un capítol sobre els "moros" en la toponímia catalana i un altre de dites i frases fetes sobre aquesta cultura.

Autor: Pere Balañà i Abadia
Editorial: Rafael Dalmau editor
Col·lecció: Nissaga, núm. 17
ISBN:978-84-232-0644-5
PVP: 20 euros