L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 16 de maig del 2009

ELS BRIGADISTES ENTRE NOSALTRES

La doctora Àngela Jackson, britànica resident al Priorat, recopila en aquest llibre records dels preparatius de la batalla de l'Ebre, el cost humà i les seqüeles de l'última gran batalla de la Guerra Civil. Gran part de la seva investigació s'ha centrat en la zona nord de l'Ebre, principalment en la comarca en què viu, tot revivint la primavera de 1938, quan després de la retirada de l'Aragó, els brigadistes internacionals i els soldats espanyols i catalans de l'exèrcit de la República van aplegar-s'hi per a preparar l'ofensiva de la batalla més cruenta.
Aquest llibre mostra com es recorda i com es recordava aquest període entre batalles i hi destaca episodis i emocions de l'impacte de tants soldats entre la població civil o com es podien mantenir els ideals de justícia i igualtat malgat tant desequilibri de poder entre militars i civils.
Autora: Àngela Jackson
Editorial: Cossetània
Col·lecció: El Tinter, núm. 81
ISBN:978-84-9791-360-7
PVP: 13,70 euros