L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dilluns, 18 de maig del 2009

ROSA PAGÈS I BERNA BLANCH GUANYEN ELS PREMIS LITERARIS VILA D'ASCÓ 2009


Aquest dissabte dia 16 de maig, s'ha celebrat el sopar literari durant el qual s'ha fet públic el veredicte i s'ha fet lliurament dels premis literaris d'Ascó d'enguany.
L'escriptora, professora universitària i redactora de publicitat reusenca Rosa Pagès ha guanyat la XXI edició del Premi Literari Vila d'Ascó 2009 amb l'obra Àngels de pedra, mentre que l'escriptor Berna Blanch, de Torrent, ha guanyat la IV edició del premi de Poesia Joan Perucho Vila d'Ascó de 2009 amb l'obra Espiga.
Rosa Pagès, nascuda el 1967, situa la seva obra en els espais modernistes de la ciutat de Reus tal com devien ser al final del segle XIX i a principi del segle XX. L'editorial Cossetània, que publicarà l'obra guanyadora, destaca que Àngels de pedra es pot definir com la gran novel·la de Reus, en la qual s'hi reflecteixen les lluites socials de l'època, entre patrons i treballadors, els conflictes entre classes socials i les diferències de vida del camp a la ciutat, amb molts personatges molt ben definits, tot descobrint-nos els tresors modernistes de Reus, com l'Institut Pere Mata, en plena construcció.
Rosa Pagès va guanyar l'any passat el Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, que es lliura a Vinebre, amb el relat La vëïna i altres animals domèstics. Ha publicat fins ara, els llibres de narrativa Kohai (1985), Els camins de l’aigua (1990), Llibre de plagis (1999) i Històries trobades (amb Mariona Quadrada, 2001); les novel·les Binomis (1995), Un enigma a la cuina (amb Mariona Quadrada, 1998) i M’he descuidat de dir-te gràcies (2004), i de poesia Neoprojeccions (amb Aleix Cort, 1988).
Berna Blanch va néixer a Catarroja i de fa anys que escriu i fa activitats literàries. Ha guanyat el certamen literari d’Almussafes, el Josep Maria Ribelles de Puçol, el Josep Fàbregues i Capell de la vila de Sallent de Bages, el de creació poètica de Paiporta, i el Ciutat de Torrent. Ha publicat els llibres Els buits que camine, amb edicions Germinal; La claror del llamp, amb editorial Bròsquil; El baf de l’espill, també en l’editorial Bròsquil; Arran de terra, editat per l’ajuntament de la vila de Sallent; La llum antiga, a Tàndem Edicions, i Incorpòria, amb l’editorial Tabarca. Junt amb Anna Pastor va editar la revista de creació Diàfora. Segons explica l'editorial Montflorit en la seva ressenya biogràfica, "actualment du en el cap idees difuses i segueix buscant el sol des de Torrent. El seu darrer poemari, El tacte del reflex, no té un títol metafòric: els poetes poden tocar coses que materialment no poden tocar-se. No és màgia, sols cal sentir-les i allargar les paraules".