L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 28 d’agost del 2009

ARMANDO VERICAT GUANYA EL 27è PREMI DE NARRATIVA RIBERA D'EBRE AMB L'OBRA LA VALL DEL MIRACLE, THRILLER HISTÒRIC AMBIENTAT AL S. XVIArmando Vericat, escriptor novell de Traiguera, ha estat guardonat aquesta setmana amb el 27è Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, lliurat al municipi de Vinebre. La seva obra La vall del miracle ha estat considerada la millor de les més de trenta obres originals presentades i es tracta d'un thriller històric que transcorre en aquest municipi del Baix Maestrat i el nord del País Valencià durant el segle XVI. L'obra ha merescut el premi de 3.000 euros i la publicarà l'editorial Cossetània, de Valls.
Segons Núria Grau, editora de Cossetània i membre del jurat del premi, l’obra guanyadora d’aquest any està ambientada al nord del País Valencià en unes terres dominades per l’orde militar de Montesa. El protagonista és un capellà, una mica faldiller, que sana miraculosament d’una ferida mortal al santuari de la Font de la Salut i, en agraïment, s’hi queda a fer d’ermità. L’autor coneix molt bé l’entorn en què se situa la història i els personatges de la comunitat religiosa estan molt ben definits i caracteritzats. Hi ha elements interessants i molt ben lligats en la trama que fan que el lector s’hi enganxi: relacions amoroses prohibides, homes llop, assassinat, interrogatoris, miracles, etc.
Abans de lliurar el guardó d'enguany, Mariona Quadrada va presentar l'obra guanyadora del premi de l'any passat, La veïna i altres animals domèstics, de la reusenca Rosa Pagès, una obra també publicada per Cossetània.
Van presidir l'acte de lliurament del premi l'alcaldessa de Vinebre i amfitriona de l'acte, Gemma Carim, i Joan Josep Duran, conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Va cloure l'acte Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes.