L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 30 de setembre del 2009

CAN SOLFA, AMB LA JORNADA D'ESTUDIS LOCALS I TERRITORIAL CARMEL BIARNÉS


La Llibreria Can Solfa s'afegeix a la celebració de la I Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés que es realitzarà aquest dissabte dia 3 d'octubre a Ascó i que està dedicada als 400 anys de l'expulsió dels moriscos. Can Solfa serà present a l'acte amb una parada, situada al mateix Casal Municipal, l'espai en què es durà a terme la jornada, en la qual oferirà una tria de llibres d'interès històric, local i territorial.
La celebració d'aquesta 1a Jornada d'Estudis Locals i Territorials porta el nom de l'insigne asconer Carmel Biarnés i Biarnés, un home polifacètic i autodidacta, un activista cultural que, entre les seves obres i inquietuds, va destacar per la seva dedicació a l'estudi dels moriscos, motiu que s'ha pres com a objecte central de la 1a edició de les jornades que se li dediquen.
Aquesta iniciativa és fruit del treball del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Associació Cultural Lo Llaüt i l'Ajuntament d'Ascó.
Aquestes Jornades comencen divendres dia 2 d'octubre a dos quarts d'11 de la nit, amb la projecció de la pel.lícula commemorativa del IV centenari de l'expulsió dels moriscos: Expulsados 1609. La tragedia de los moriscos.
L'endemà dissabte dia 3, a les 5 de la tarda, i a la plaça del Riu, s'inaugurarà un element commemoratiu en record de Carmel Biarnés, un acte que comptarà amb la presència de Joan Guitart, exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Posteriorment, ja al Casal i a dos quarts de 6 de la tarda, l'alcalde d'Ascó, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i la presidenta de l'Associació Lo Llaüt inauguraran aquestes Jornades.
A les 6 de la tarda, Jordi Ferrús, professor de la Universidad Miguel Hernández d'Elx i doctor en antropologia social, presentarà la ponència Carmel Biarnés, primer estudiós del moriscos de i a Catalunya.
Després, a un quart de 8 del vespre, Josep Serrano, professor de la Universitat Internacional de Catalunya i doctor en Dret oferirà la ponència Sarraïns i moriscos a la Ribera d'Ebre. El cas d'Ascó.
En acabar, a les 8 del vespre, es procedirà a l'acte de lliurament del I Premi de Periodisme Carmel Biarnés.
A un quart de 9 del vespre, s'emetrà el documental-homenatge a Carmel Biarnés elaborat per Vídeo Ascó televisió, a dos quarts de 9 del vespre es durà a terme un reconeixement especial del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre a la figura de Carmel Biarnés. Durant la jornada, i al mateix Casal, es podrà visitar  una exposició sobre la figura d'aquest insigne asconer.
A les 9 del vespre, s'ha previst un sopar al restaurant Magda i a les 11 de la nit, el grup de folk i ball de les Terres de l'Ebre, Terrer Roig, clourà els actes commemoratius.