L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 19 de setembre del 2009

EL SECRET DEL VI DEL PRIORAT: EL TERRER, LA HISTÒRIA O LA SEVA GENT?


El setembre és temps de raïm i verema, i per això avui proposem un llibre divulgatiu sobre el vi més preuat que tenim: el vi del Priorat. 
L’objectiu d’aquest llibre és tractar d’entendre de forma senzilla les raons que han fet possible l’èxit dels vins del Priorat. Les condicions físiques d’aquesta comarca són úniques: la deforestació i l’erosió dels vessants han fet més difícil la vida dels ceps, i com a resultat produeixen un escàs però concentrat most. Malgrat aquestes condicions adverses, el treball de la gent del Priorat i la mateixa història de la comarca han aconseguit que aquests mostos concentrats i ben madurats, conreats en costers amb poc sòl fèrtil, minso i en condicions difícils, es converteixin en uns vins de forta personalitat i qualitat. 
Aquest llibre, en les seves 60 pàgines, fa unes interessants i sintètiques descripcions de la realitat del vi en aquesta comarca veïna, des de la geografia i la història fins a les denominacions d'origen actuals, Priorat i Montsant.
Armand Paz és enginyer agrònom, ha treballat en temes alimentaris, mediambientals i de subministrament d’aigua a tot Espanya, Orient Mitjà, Àfrica i Amèrica Central i li agrada escorcollar en la història tècnica dels vins de casa nostra com a forma per a entendre'ls i explicar-los millor.
Autor: Armand Paz
Editorial: Publicacions URV
Col·lecció: Llavors d'idees, núm. 4
ISBN: 978-84-8424-096-9
PVP: 10 euros