L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 19 de desembre del 2009

LA BATALLA DE LA MEMÒRIA, 2A EDICIÓ ESPECIAL DVD AMB SUBTÍTOLS I EXTRES


Acaba de sortir la segona edició del DVD La batalla de la memòria, pel.lícula documental del director Mario Pons Múria, de l'Ampolla, realitzada en coproducció amb Televisió de Catalunya, una lectura en clau ebrenca sobre la Guerra Civil espanyola que ens diu molt de la universalitat de la violència.
La Batalla de la Memòria és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les àvies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.
És la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencis que vingueren després de la Guerra Civil. La repercussió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes que, en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a què es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.
L'estrena i primera edició de La Batalla de la memòria es van produir el 13 de gener d'enguany a Tarragona, el mateix dia setanta anys després que l'exèrcit franquista travéssés l'Ebre i ocupés Tortosa iniciant la recta final de l'ocupació de Catalunya. El gran èxit televisiu i d'assistents en les nombroses projeccions realitzades arreu han fet possible aquesta segon edició especial, amb subtítols i extres com el tràiler, fotografies del rodatge, fotografies de 1936/39, selecció d'escenes i filmografia del director.
Entre altres fites recents, La batalla de la memòria va obrir la IV edició del  Festival Internacional de Cinema Memorimage de Reus, on va obtenir el premi Memorial Democràtic a la pel·lícula que millor abordi la temàtica de la recuperació històrica de la lluita per la democràcia i contra el franquisme.
Títol: La batalla de la memòria
Autor: Mario Pons Múria
Format: DVD
Idiomes: català i castellà, amb subtítols en castellà i anglès
PVP: 15 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada