L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dilluns, 4 de gener del 2010

HISTÒRIES DE REUS


Amb motiu del traspàs de Pere Anguera, catedràtic d'Història Contemporània i expresident del Centre de Lectura de Reus, Can Solfa recupera avui aquest volum intitulat Històries de Reus entre la molt nombrosa i lloable tasca historiogràfica d'aquest homenot que el 2007 va rebre la Medalla de la ciutat de la capital del Baix Camp. .
Es tracta d'una obra publicada el 2004 que recull una vintena d'articles sobre la seva ciutat que va anar escrivint en el decurs de 30 anys, si fa no fa aleshores els mateixos que feia que es dedicava a la recerca històrica, amb una extensió, to i pretensió diversa amb voluntat d'il·lustrar el lector sobre els diversos episodis de la història. S'hi apleguen treballs que van des de notes sobre la guerra del 1640 a Reus fins a Joan Martell, el primer alcalde republicà de la ciutat, passant per l'anticlericalisme a Reus, quatre cartes de Marià Fortuny, Reus en els anys de formació de Gaudí, els edificis de Cal Bofarull o cal Miró o el període entre l'ensulsiada i la reconstrucció dels grans monestirs de la Catalunya Nova, junt amb d'altres temes escollits.
Títol: Històries de Reus
Autor: Pere Anguera
Editorial: Edicions del Centre de Lectura de Reus
Col·lecció: Assaig, núm. 91
ISBN: 84-87873-55-3
PVP: 14,50 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada