L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 20 de març del 2010

ROSA PAGÈS I BERNA BLANCH PRESENTEN ELS SEUS DARRERS LLIBRES, GUANYADORS DELS PREMIS LITERARIS VILA D'ASCÓ 2009


Ahir divendres al vespre es va realitzar la presentació pública dels llibres guanyadors dels premis literaris Vila d’Ascó 2009, en un acte realitzat a l’Ajuntament de la vila.
L’escriptor Miquel Esteve va presentar el poemari Espiga, de l'autor Berna Blanch, editat per Meteora. i que l'any passat va ser guardonat amb el premi de poesia Joan Perucho Vila d'Ascó. Miquel Esteve va ressaltar el paper de la poesia com a art superior dins la literatura i la seva capacitat de transmetre en poques paraules moltes sensacions. Berna Blanch, molt emocionat, i palpant i olorant el nou llibre que tenia a les mans, va inserir-lo en un recorregut pels carrers del seu poble, Catarroja, un poble encara de marjals i pescadors, on hi escriu les sensacions robades a la vida i al paisatge. “Veure els poemes impresos és la recompensa més gran que pot tenir un escriptor”, va exclamar, alhora que definia com a impagable aquest resultat de tot el seu esforç fet en soledat.
L’escriptora Carme Agustench va presentar la novel·la guanyadora de la darrera edició del Premi Literari Vila d'Ascó, Àngels de Pedra, de la reusenca Rosa Pagès i editat per Cossetània. Agustench va destacar que Rosa Pagès coneix l’ofici i que li ha sortit un llibre rodó, fet amb cura del detall i amb descripcions minucioses, en l’ambient del Reus dels primers anys del segle XX, de la Barcelona de la Setmana tràgica i amb els paisatges de la Ribera d’Ebre simbolitzats en la plaça de la Baranova de Tivissa.
L’escriptora Rosa Pagès va situar el llibre en una Catalunya al final del Modernisme i inici del Noucentisme, en un país amb la utopia de convertir-se en un gran urbs, i va destacar la seva voluntat de dedicatòria a totes aquelles persones, aquells treballadors com els seus pares, que van marxar del poble, Tivissa a treballar a les ciutats com Reus i, d’aquesta manera, van afegir-se al progrés d’un altre lloc. Un relat, de definitiva, de la història en minúscula, que és la que aixeca i fa avançar els països.

Montse Nicolau va presentar el volum que aplega els premis de narrativa breu per a joves, Vila d'Ascó 2009, escrits per Àngels Montaña, Glòria Montaña, Lídia Domènech i Joan Montaña,  i va ressaltar que tots quatre coincidien en la denúncia d’uns fets i en l’esperança de la recuperació i va fer pública una aposta ferma per la lectura, insistint que la família és el millor mestre en aquest aprenentatge cultural.
Va cloure l’acte l’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, qui, acompanyat de la regidora de Cultura, Angelines Gironés, va posar sobre la taula el paper destacat que tenen aquests premis en l’estímul de la creació literària i va anunciar que el maig vinent es realitzaria la nit literària per a donar a conèixer els guanyadors dels premis literaris Vila d'Ascó de l’edició d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada