L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 11 de gener del 2011

EDICIONS 62 I LA MAGRANA REEDITEN LES HISTÒRIES NATURALS I EL LLIBRE DE CAVALLERIES DE JOAN PERUCHO

L'escriptor Joan Perucho tornarà a ser a l'abast dels lectors. Després d'un grapat d'anys durant els quals no s'han fet reedicion de la seva obra i s'han anat exhaurint les existents, Edicions 62 i Edicions de la Magrana, respectivament, porten a les llibreries dos dels títols més destacats i coneguts de la seva literatura fantàstica. Edicions 62 publica Les històries naturals tot coincidint amb el cinquantè aniversari de la primera edició d'aquesta obra. La Magrana, amb voluntat editorial de recuperar títols de fons, publica el Llibre de cavalleries. Totes dues obres compten amb el mateix prologuista, Julià Guillamon.
Joan Perucho, nascut a Barcelona el 1920 i mort el 2003, i que dóna nom al premi de poesia que convoca anualment l'Ajuntament d'Ascó, és objecte de crítica i estudi de Julià Guillamon, qui va publicar el llibre Joan Perucho i la literatura fantàstica el1989 i també també va comissariar l'exposició El món de Joan Perucho. L'art de tancar els ulls l'any 1998, encarregada pel KrTU.
La Magrana reedita la primera novel·la de l'escriptor, Llibre de cavalleries, publicada el 1957, que té com a protagonista, Tomàs Safont, que és un alter ego idealitzat del mateix Perucho. La font d'inspiració de l'obra són les aventures de Marco Polo, una llarga expedició per països desconeguts entre meravelles, miracles i màgies.

Julià Guillamon recorda en el pròleg de l'obra editada per 62, Les històries naturals, que el 1957 Joan Perucho va ser jutge de Gandesa, i ressalta que aquesta obra, publicada per primer cop l’any 1960, és una reivindicació d’un paisatge gairebé inèdit en la novel·la catalana contemporània, que Perucho converteix en un escenari de meravelloses aventures i que la trama de la novel·la s’inspira lliurement en La volta al món en vuitanta dies de Jules Verne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada