L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 10 de març del 2011

ELS INICIS REPUBLICANS A LES TERRES DE L'EBRE, DE LLUÍS BERTOMEU I CAMÓS

L’obra Els inicis republicans a les Terres de l’Ebre 1900-1930 és una nova aportació històrica de l'estudiós Lluís Bertomeu i Camós a aquest corrent ideològic en el nostre petit país. El present treball analitza l’organització política de l’incipient republicanisme fins a la seva consolidació a partir de 1915 en els tres districtes judicials que enquadraven les Terres de l’Ebre (Tortosa, Roquetes i Gandesa), en una època, els tres primers decennis del segle XX, que es van caracteritzar en aquestes comarques per l'emergència de dues forces polítiques com van ser el el republicanisme i el carlisme.

Una obra que recull el passat d’un sector polític que fou clau en el nostre territori. La petjada cívica que deixaren i els ideals pels quals lluitaren continuen vius en la nostra societat.

Títol: Els inicis republicans a les Terres de l'Ebre, 1900-1930
Autor: Lluís Bertomeu i Camós
Editorial: Arola Editors
Col·lecció: Microhistòria, núm. 9

978-84-92839-49-0

ISBN: 978-84-92839-49-0
PVP: 18 euros

2 comentaris:

  1. El republicanisme i el Marcel·linisme no van acabar de trobar l'encaix en aquet territori nostre, extremadament marcat per influències poc democràtiques.

    ResponElimina
  2. I el Lluís Bertomeu n'és un bon estudiós de fa anys!

    ResponElimina