L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 15 de juliol del 2010

LA VERITAT CREMA, DE DOLORS ESPINET

Una tarda de juliol de 2009, enmig d’un incendi a l’Horta de Sant Joan, un grup de bombers experimentats va quedar encerclat per les flames sense que poguessin fugir. El balanç no podia ser pitjor: cinc morts (Jaume Arpa, Pau Costa, David Duaigües, Ramon Espinet i Jordi Moré) i un ferit molt greu (Josep Pallàs), amb cremades a bona part del seu cos. El garbí bufava amb força i en poca estona, mentre l’equip tallava arbres a corre-cuita per intentar fer una zona segura que els permetés salvar la vida, el foc els va enxampar. Aquella va ser una jornada tràgica per al Cos de Bombers i per a totes les famílies de les víctimes. A partir de llavors, tràmits judicials i, fins i tot, una comissió d’investigació creada pel Parlament de Catalunya, intenten donar una explicació al que va passar. Dolors Espinet busca respostes al perquè d’aquests desgraciats fets, a la vegada que fa una crida a la reflexió i homenatja els bombers que hi van perdre la vida.
Dolors Espinet (Lleida, 1964) és germana del Ramon, un dels cinc bombers del Cos dels GRAF que va perdre la vida en l’incendi d’Horta de Sant Joan (21 de juliol de 2009). Des del mateix moment de la tragèdia, ha remogut cel i terra per intentar esbrinar què va succeir i per què les flames van arraconar el seu germà i els seus companys i aquests no van tenir cap manera de fugir del lloc i salvar-se. La Dolors ha anat fins al lloc dels fets, ha parlat amb els bombers, els seus comandaments, l’alcalde i els veïns d’Horta de Sant Joan, amb consellers de la Generalitat, amb la jutgessa de Gandesa que instrueix el cas i amb tothom que ha fet falta fins aconseguir mobilitzar les altres famílies de les víctimes en la seva lluita per saber la veritat d’aquella jornada. Aquest llibre, La veritat crema, és una crida per tal que allò que va succeir a Horta de Sant Joan no torni a passar.
Títol: La veritat crema
Autora: Dolors Espinet
Editorial: Pagès
ISBN: 978-84-9779-847-1
PVP: 14 euros

1 comentari:

  1. Finalment hauran hagut de ser dues dones: Dolors i la jutgessa de Gandesa, les qui ens oferiran l'autèntica dimensió del drama.

    ResponElimina