L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 21 d’octubre del 2010

115 DIES A L'EBRE, EL DOSSIER ESPECIAL DE LA REVISTA SÀPIENS DE NOVEMBRE

La revista Sàpiens dedica en aquest número 97, del mes de novembre, un dossier especial a la batalla de l'Ebre. Amb el títol de "115 dies a l'Ebre, revivim la batalla més èpica de la Guerra Civil" i una fotografia de portada  procedent del fons del Comissariat de Propaganda de la Generalitat que mostra uns soldats republicans rera una trinxera a l'Ebre, Sàpiens dedica trenta pàgines a la batalla més cruenta i que va marcar el desenllaç final de la guerra. 
Els rigorosos articles ens posen a l'abast l'explicació d'un front que guerra que mirava a l'Ebre, ens fa reviure l'última batalla, ens explica la vida quotidiana a primera línia de foc a través de les cartes d'un soldat republicà adreçades a la seva esposa, ens repassa les característiques de la retirada que va aplanar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya, així com la continuació de la vida de les persones que van mantenir-se a la Ribera d'Ebre i a la Terra Alta un cop acabada la batalla, amb camps arrasats i cases destruïdes.
Un magnífic dossier que ens acosta una història ben cruel, ben nostra i ben viva encara, i que ens servirà per acostar-nos i decidir-nos a visitar els espais de la batalla de l'Ebre.  

Títol: Sàpiens. Dossier especial 115 dies a l'Ebre
Número: 97, de novembre de 2010
Editorial: Grup Cultura 03
PVP: 3,95 euros

2 comentaris:

  1. Em molesta que encara es parli de guerra civil quan fou una lluita entre la legalitat republicana i el feixisme que donà el cop d'estat que obrí la conflagració.
    Si de cas, en podríem dir guerra incivil.

    ResponElimina
  2. La guerra arrasa les famílies, el territori, l'economia, les formes de vida, i també les paraules i el seu significat!

    ResponElimina