L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

ALBERT PUJOL, PREMI AL MÈRIT DE LES LLETRES EBRENQUES 2010




Divendres passat, 22 d'octubre, i en el marc de les V Jornades Literàries Ebrenques 2010, la Biblioteca Sebastà Juan Arbó i l'Ajuntament d'Amposta van concedir a Albert Pujol, director de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, el Premi al Mèrit de les Lletres Ebrenques 2010.
Durant l'acte d'entrega es va destacar la seva trajectòria i mèrit.
Albert Pujol Marqués, nascut a Móra d’Ebr l'any 1977, és tècnic informàtic de professió. President del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, membre fundador de l’Associació Cultural Artur Bladé de Benissanet i soci de l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre.
L’any 2004 va formar part del grup de persones que van impulsar la Fira del Llibre Ebrenc, projecte de trobada anual dels agents que formen part del món del llibre a les comarques centrals dels Països Catalans i que es realitza el primer cap de setmana de juny a Móra d’Ebre. N’és el director des de la primera edició. L’any 2005 va crear el primer espai web coral de difusió del llibre ebrenc www.llibresebrencs.org i el gestiona fins avui.
L’any 2006 col·labora en diverses activitats al voltant del món del llibre ebrenc que es realitzen arreu de les Terres de l’Ebre i fora, tot impulsant trobades, debats, espectacles literaris, presentacions de llibres, entre altres. L’any 2007 és un dels impulsors dels actes de celebració del centenari del naixement de l’escriptor Artur Bladé, tot col·laborant en activitats arreu del país i tirant endavant la ruta literària a Benissanet, l’obra completa, la revista L’Aufàbiga i el Centre Cultural Artur Bladé. És creador i gestor del lloc web www.arturblade.org. El mateix 2007 realitza un espai radiofònic sobre llibres ebrencs a Ràdio Móra d’Ebre - Cadena Ser i dirigeix i presenta un programa sobre autors ebrencs a TV Móra d’Ebre.
L’any 2008, col·labora en la creació de la Mostra de Llibres de la Ribera d’Ebre, que se celebra per Sant Jordi a Flix. El mateix any dirigeix el grup de persones que creen el projecte Litterarum, fira d’espectacles literaris, que vol ser l’aparador professional dels espectacles literaris de parla catalana en diversos formats i que es realitza també el mes de juny a Móra d’Ebre.
Actualment, exerceix d’activista cultural als pobles de la seua comarca a través del CERE, forma part del comitè editorial de la revista Miscel·lània del CERE i dirigeix i presenta el nou programa Llibresebrencs.tv al Canal Ebre TV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada