L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

AQUEST DISSABTE ASCÓ CELEBRARÀ LA SEGONA JORNADA D'ESTUDIS LOCALS I COMARCALS DEDICADA A CARMEL BIARNÉS


Aquest proper dissabte dia 9 d'octubre, Ascó celebrarà la segona edició de la Jornada d'Estudis Locals i Territorials dedicada a Carmel Biarnés. Si l'any passat el motiu central de la primera jornada dedicada a aquest il·lustre asconer va ser la commemoració dels 400 anys de l'expulsió dels moriscos, enguany el motiu central de la trobada serà la recerca arqueològica a redòs de l'Ebre.

El programa d'actes serà el següent:

17 h. A la plaça del Riu, davant el pou en homenatge a Carmel Biarnés, es llegiran textos de la seva obra escollits pel vinebrà i amic Josep M. Pros Tarragó. A continuació, el clarinetista Bartolomé García-Plata Gironés interpretarà uns homenatges del compositor Béla Kóvacs.

17.45 h. Inauguració de la mostra Collages, de Josep M. Pros, a l’antic Hospital. L’exposició es podrà visitar fins el 24 d’octubre, en horari de 18.00 h  a 20.00 h.


18.15 h. Inauguració de la II Jornada d'Estudis Locals i Territorials a càrrec de l’alcalde d’Ascó, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i la presidenta de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó. Aquest acte i els següents es realitzaran a la sala d'actes de l'Ajuntament.

18.30 h. Ponència a càrrec de la doctora en Arqueologia del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Margarida Genera Monells: La figura de Carmel Biarnés, pioner de l’arqueologia asconenca. De l’erudició a l’academicisme

19.15 h Pausa-cafè

19.45 h Ponència a càrrec del professor d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona Jaume Noguera: Els campaments militars d'inicis de la conquesta romana a la vall de l'Ebre.

20.30 h Lliurament del II Premi de Periodisme Carmel Biarnés. Amb la col·laboració de la Cadena SER.


En acabar es realitzarà l'acte d'homenatge següent:

20.45 h Emissió del documental Darrera les petges arqueològiques de la mà de Carmel Biarnés  elaborat per Vídeo Ascó Televisió

21.00 h Cloenda de la II Jornada Carmel Biarnés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada