L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 2 d’octubre del 2010

HISTÒRIA DE LES TERRES DE L'EBRE, ART I CULTURA, VOLUM 5

Per primera vegada, apareix un treball amb voluntat de ser l’enciclopèdia de les Terres de l’Ebre, una obra en set volums, cabdal i necessària i que té l'aspiració d’ordenar i aplegar  amb tot rigor el màxim nombre de factors històrics, culturals, econòmics, artístics, polítics i socials del territori que cohesiona les actuals comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
El professor Josep Sánchez Cervelló coordina un equip de 14 especialistes dels àmbits de les ciències socials i humanes, que s’han ocupat d’encarregar a més de 200 experts els textos que conformen els 7 volums d’aquesta obra, la més completa que s'hagi fet mai sobre les Terres de l’Ebre.
El volum que avui presentem és el primer que ha sortit publicat, correspon al volum número 5, dedicat a l'Art i la Cultura, i progressivament s'aniran publicant la resta de volums de l'obra.
L'estructura de l'obra és la següent:  

Volum I. Prehistòria i món antic. Els rastres més antics: des dels primers pobladors i les pintures rupestres, fins a les petjades de les cultures iberes i romanes, que han sedimentat les bases de la nostra història.

Volum II. Història medieval. Un territori cruïlla de cultures. Cristians, jueus i musulmans, convivència, petjades i guerres de religions a les Terres de l’Ebre.

Volum III. Història moderna. Des de l'esplendor de les Terres de l'Ebre amb el Renaixement la vegueria, fins a la decadència a causa de l'administració borbònica.

Volum IV. Història contemporània. De l’Antic Règim a la democràcia actual. L’impacte de les revolucions, els liberals i els carlins, la República i la Guerra Civil. La foscor del franquisme, la llum de la democràcia.

Volum V. Art i cultura. Escultura, arquitectura, pintura i literatura. L’important llegat de la història en l’art i la cultura de les Terres de l’Ebre.

Volum VI. Etnologia. Les arrels culturals, els costums, les tradicions, els valors, els símbols socials, les transformacions culturals i tecnològiques de les Terres de l’Ebre al llarg dels temps.

Volum VII. Economia i territori. Una visió general del territori i les seves interaccions entre ciutats i pobles, indústria, món rural, infraestructures i paisatge, com també la complexa xarxa social i econòmica en transformació constant.

La Fundació Ilercavònia Futur i la Universitat Rovira i Virgili són les institucions coeditores de la Història de les Terres de l'Ebre. Al mateix temps, s'ha constituït un consell promotor, amb les institucions i entitats més representatives de les Terres de l'Ebre, que promou i patrocina aquesta obra de referència.

Títol: Història de les Terres de l'Ebre. Volum Vè. Art i cultura

Edita: Fundació Ilercavònia Futur i Universitat Rovira i Virgili

Autor: DDAA

ISBN: 9788492673186

PVP: 90 euros


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada