L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 15 de desembre del 2010

SIS CAPÇALERES DE PREMSA DE LA RIBERA D'EBRE I LA TERRA ALTA ES PODRAN CONSULTAR DIGITALITZADES PER INTERNET

El proper divendres 17 de desembre, a les 19.30 hores, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, situat al carrer d’Antoni Gaudí, 23, de Móra d’Ebre, acollirà l’acte de presentació del portal XAC_premsa, a través del qual es podran consultar diverses capçaleres de premsa de la Ribera d’Ebre digitalitzades.

El projecte s’ha desenvolupat gràcies a la concessió de dos plans d’ocupació al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la coordinació tècnica dels quals ha desenvolupat l’Arxiu Comarcal i permetrà la consulta de "La Riuada" de Móra d’Ebre (1927-1930), el periòdic "Tivissa" (1929-1931), el “Boletín de Acción Católica" de Tivissa (1913-1917), el periòdic "La Ribera" de Móra d’Ebre (1932-1934), la “Antorcha” de Flix (1959-1973) i "El Llamp de Gandesa" (1921-1936) a la xarxa.

L’acte finalitzarà amb una xerrada de Josep Sànchez Cervelló, catedràtic d’història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, que pronunciarà la conferència “La premsa de preguerra a la Ribera d’Ebre”

2 comentaris:

  1. Cadascuna d'aquestes publicacions tenia una clara tendència política i religiosa, cosa que ens ajudarà a saber com es pensava en aquell temps que ens portà a la guerra.

    ResponElimina
  2. Segur que la seva consulta serà molt interessant i aclaridora de la realitat de l'època!

    ResponElimina