L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 17 de desembre del 2010

VIURE SENSE EL MEU FILL, DE JOSEP GIRONÈS


Fa uns setanta anys, quan les tropes republicanes es retiraven després de la desfeta de l'Ebre, s'instaurava un nou règim dictatorial en els pobles i ciutats catalans acabats de conquerir per l'exèrcit nacional. En un d'aquests pobles, Maria Soler va viure un drama personal la barbaritat del qual fins ara s'ha comentat molt poc, per no dir gens.
Ella, una noia de dinou anys, embarassada per un oficial de l'exèrcit vencedor i repudiada per tothom, haurà de fugir de casa seva i fer front a un món de llops que l'estan esperant per devorar-li l'entranya. Maria començarà una lluita de dècades que mantindrà indefallent fins als nostres dies.
Amb Viure sense el meu fill Josep Gironès posa en negre sobre blanc un dels fets més vergonyosos propiciats per la Guerra Civil i les seves llargues i profundes ferides.
L'escriptor fatarellenc Josep Gironès va guanyar el 2007 el Premi Literari Vila d’Ascó amb La cabana.  El 2008 va guanyar el Premi Sant Carles Borromeu de contes del Cercle de les Arts i les Lletres d’Andorra amb Cròniques de morts, vius i delicats i aquest 2010 ha publicat El major tresor, una novel·la sobre els anys de postguerra a la Fatarella, que incideix en l’esforç del poble per reconstruir llocs i objectes malmesos per la guerra.

Títol: Viure sense el meu fill
Autor: Josep Gironès
Editorial: Meteora
ISBN 978-84-92874-30-9
PVP: 19 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada