L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 26 de febrer del 2009

DVD LA BATALLA DE LA MEMÒRIA

Can Solfa ja té a la venda el DVD del documental La Batalla de la Memòria, del director Mario Pons Múria, la producció cultural més destacada i actual referida a la Guerra Civil i a les Terres de l'Ebre i que es troba en ple període de presentació pública.

La Batalla de la Memòria vol explicar què ha quedat de la Batalla de l'Ebre, la més cruenta de la Guerra Civil, en la consciència de la gent de les Terres de l'Ebre. L'autor i productor dóna veu a testimonis dels bàndols republicà i franquista, alguns dels quals encara no s'havien parlat mai ni s'havien mirat als ulls des d'aleshores. Mario Pons, fill de l'Ampolla i que ha filmat aquesta obra en homenatge als silencis del seu avi, afirma que la Batalla de l'Ebre i la posterior repressió de la dictadura ha forjat el caràcter de la gent d'aquestes comarques. La pel·lícula documental, amb una fotografia molt acurada, repassa amb imatges d'avui i de l'època les persones, els pobles i els paisatges del riu i de les muntanyes de la Ribera d'Ebre i de la Terra Alta que van patir els 115 dies de batalla, des de Flix a Corbera, de Vilalba a la Fatarella i Móra així com també Ascó, on es veuen els soldats franquistes entrant a la vila pel Perxe de Pere Sans en plena guerra.Director: Mario Pons Múria
Coproducció amb Televisió de Catalunya, 2009, 65 minuts
PVP: 15 euros