L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 17 d’abril del 2010

LA TORRE DE L'ÀNGEL CUSTODI, DE JOSEP BERTOMEU MERCÉ

Tot coincidint amb la celebració aquest cap de setmana a Ascó i Miravet del Congrés Internacional que commemora els 400 anys de l'expulsió dels moriscos, avui destacaram una de les poques novel·les que tenim inspirada en aquest període a les nostres comarques.
La Torre de l'Àngel Custodi, del cavero Josep Bertomeu Mercé, se situa en el 1610, any de l'expulsió dels moriscos. Aquesta història novel·la la repoblació humana més important de les goles de l'Ebre, on Asmet fuig i s'hi refugia. Les goles de l'Ebre són terra verge i dura, terra d'acollida per a aquests pobladors esbandits, i la torre que dóna nom i símbol a l'obra va ser bastida per la ciutat de Tortosa el 1575 a la gola principal de lriu per a evitar les incursions corsàries. Avui dia poc se sap d'aquest torre i és encara no prou valorada... com la memòria dels moriscos.
Títol: La torre de l'Àngel Custodi
Autor: Josep Bertomeu Mercé
Editorial: Josep Bertomeu
PVP: 12 euros

2 comentaris:

  1. Ja fa uns mesos que vaig llegir aquesta novel·la i em va entusiasmar.
    Felicitats a l'autor.

    ResponElimina
  2. Aquest cap de setmana, en motiu del Congrés Internacional sobre els moriscos celebrat a cavall d'Ascó, Miravet i Barcelona l'hem pogut saludar. Ja ambientats en aquella època poc coneguda de la nostra història, són unes dates ideals per a llegir-lo.

    ResponElimina