L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

divendres, 16 d’abril del 2010

TORTOSA, FRONT DE GUERRA, DE JOSEP SUBIRATS PIÑANA


Tortosa i les seves comarques constitueixen exemples patètics del drama viscut a la rereguarda republicana durant la Guerra Civil espanyola. L’autor, que ho va viure des del front i des de la redacció del diari tortosí El Pueblo, dóna testimoni d’una època en què, a la vegada que es lluitava al front, a les rereguardes dels dos costats es produïen violències i assassinats.
Aquesta és la segona edició, tot just acabada de publicar, del llibre que Josep Subirats va treure a la llum l’any 1996 i que feia anys que estava exhaurit, on la seva ciutat, Tortosa, esdevé una gran trinxera i l’Ebre un símbol de guerra.
Un llibre d’història viscuda i amb un ric anecdotari personal que en fa molt amena la lectura, igual que la resta de volums que ha publicat aquest doctor en ciències econòmiques i professor jubilat de la UAB, que ha exercit de polític i periodista. En aquest mateix bloc trobareu ressenyes d’alguns dels seus darrers llibres.

Títol: Tortosa, front de guerra. La rereguarda durant la Guerra Civil
Autor: Josep Subirats Piñana
Editorial: Columna- Tresmall
ISBN: 9788483001844
PVP: 14,95 euros

2 comentaris:

  1. Josep Subirats és un autor molt qualificat que sap explicar la història sense que les seves obres perdin amenitat.

    ResponElimina
  2. El seu llibre La repressió franquista en la postguerra. Pilatos, presó de Tarragona 1939-1941 ha tingut un ressò i un impacte molt fort i ens el continuem demanant. Els interessats en poden trobar una ressenya en aquest mateix bloc.

    ResponElimina